STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation
STF Hemavan Fjällstation

STF Hemavan Fjällstation

Vackert belägen vid Centrumbacken vågar vi påstå att vi har Hemavans bästa läge.
Ski in/ski out har aldrig varit enklare. Tillsammans med vår lugna miljö är vi ett perfekt boende för alla; familjen, gruppen eller konferensen.

STF Hemavan Fjällstation ligger vackert beläget mitt i Hemavan och erbjuder ett hemtrevligt alternativ för både enskilda gäster, familjer och grupper i avkopplande miljö med flera rum för umgänge. Välj mellan hel- och halvpension eller endast logi. Frukost serveras under nästan hela året om du bokar det samtidigt som du bokar rum. Helpension serveras under högsäsong vid förbokning och kaffepannan står alltid på. Under större delen av året finns möjlighet till självhushåll.
Här har du Centrumbacken och det nya barnskidområdet precis utanför knuten. Du har också nära till Bayhill köpcenter med butiker och café samt till flera restauranger, pubar, skiduthyrning, badhus, bussar och flygplats.
 
Vårt läge en bit upp på fjällsluttningen ger en magnifik utsikt över fjällen vare sig du sitter i matsalen, brasrummet med den sprakande brasan eller i något av våra andra gemenskapsrum. På fjällstationen finns även ett vackert kapell för allt från andakt till gudstjänst och vigsel.
 
Vi har 96 bäddar fördelade på 52 bäddar i huvudbyggnaden och 40 i vandrarhemmet. På anläggningen finns också bastu med duschar och relax, vallbänk, gratis WiFi samt flera större torkrum om inte torkskåpen vid rummen skulle räcka. I huvudbyggnaden finns 13 rymliga och unikt utsmyckade fyrbäddsrum med våningssängar, där den nedersta sängen är en dubbelsäng med resårbotten. Toalett, dusch och torkskåp delar du med rummet bredvid.
Vandrarhemmet erbjuder ett enklare boende till ett lägre pris. De tio rummen är mindre än i huvudbyggnaden, och gemensamma duschar och toaletter finns i annexets bägge kortsidor, där även torkrummen är placerade. Alla rum är fyrbäddsrum. I mitten av byggnaden finns ett uppehållsrum och ett självhushållskök. Som boende i annexet får du naturligtvis även utnyttja alla de gemensamma utrymmena i huvudbyggnaden.
 
Tältplatser erbjuder vi på vår gräsmatta och då får du tillgång till duschar och självhushållskök. Tältplats bokas på mail eller telefon direkt till Hemavan Fjällstation.
Fjällstationen är anpassad särskilt med avseende på rörelsehinder. Huvudbyggnadens tre våningar når du enkelt med hiss och du kan med rullstol rulla rakt in från parkeringen. Vi erbjuder även uthyrning av skicart och sitski, och har även en egen instruktör. Viss hänsyn till synskadade togs även när huset byggdes.
Skidbackarna ligger bokstavligen ett stenkast bort – bara 30 meter från ytterdörren ligger Centrumbacken och Lilla Lämmelns barnområde. För dig som gillar att åka längdskidor finns flera preparerade spår i närheten, och i vår källare står du inomhus och vallar perfekt glid och fäste på dina skidor. Om du vill hyra skidutrustning har vi ett begränsat utbud av Randoneéutrustning att hyra när du bokar boende hos oss. Centrumhusets stora skiduthyrning ligger bara ca 200 meter bort.
Från vår skoterparkering tar du dig enkelt ut på skoterleder på Kungsleden eller Jofjället. Vi förmedlar även kontakter med erfarna jakt- och fiskeguider i området.
Grotta, topptur eller en blomstervandring? Vi erbjuder guidade grott- och toppturer eller en dagstur på fjället med egna certifierade fjälledare. Prata med oss så får du veta mer!
 
Om du inte får ditt lystmäte på fjället kan du hitta på roliga saker hos oss. Du som gillar att klättra får inte missa att testa vår klättervägg - en 6 meter hög och 40 m2 stor utomhusvägg. Motionshall för bordtennis och innebandy finns i huset.