Kobåsspåret i april
Kobåsspåret
Skidspår i Hemavan
Se & göra Skidåkning Längdåkning

Längdåkningsspår i Hemavan

Kobåsspåret i Hemavan är en mäktig upplevelse i storslagen natur. Storbäcksspåret som ligger nere i fjällbjörksskogen är ett trevligt spår i lätt kuperad terräng.

2 km. Elljusspår.
Skate och klassiskt. Medelkrävande.

6,3 km. Storbäcksspåret. Dagljusspår.
Ett lättillgängligt motionsspår som kan sägas vara medelkrävande på den lägre skalan. Det är ett dagsljusspår som är preparerat för både klassiskt och skate. Du utgår från elljusslingan i Hemavan. Storbäcksspåret löper till en början relativt plant österut med inslag av mindre backar där björkskogen dominerar med sitt tillhörande myrlandskap. Ett vindskydd för fikapausen finns vid Storbäcken längs utmed spåret innan det återansluter till elljusslingan.

ca 10 km. Kobåsspåret i Hemavan, dagsljusspår
Kobåsspåret är en riktig höjdare i fint väder. Spåret fungerar såväl för klassiskt och skate som för turåkning. Är medelkrävande i den högre skalan. Du kan starta vid Fjällparken och följa Kungsledens början tills du kommer bakom Centrumliftens topp. Här viker du av och spåret tar sig ringlande upp mellan backsystemet innan det bär iväg in mot Kobåset. Du kan även ta liften upp. Mestadels i alpin terräng/kalfjäll. Definitivt ett av landets vackraste skidspår.

Centrumspåret, 3 km startar på myren bakom Centrumliftens topp. Prepareras på försäsongen tills Kobåsspåret kommer igång.

Restaurangspåret 4,5 km enkel väg. Nytt spår säsongen 2015/2016 med start vid Fjällparken följer man Kungsleden upp till Topprestaurang Björk, där man kan stanna för en fika, lunch eller middag innan man vänder om och åker samma väg tillbaka.

Klicka på kartbilden till höger för med detaljerad karta över längdspåren.