Hemavan Fjällstation sommar
Reception och entré
Brasrummet
Kyrksal
Rum i huvudbyggnaden
Boende Hotell/Vandrarhem Hotell & Pensionat

STF Hemavan Fjällstation

Hemavan Fjällstation är ett harmoniskt och inspirerande konferensalternativ med attraktiv prisbild. Boende och väl tilltagna konferensutrymmen finns i samma byggnad. Här finns dessutom möjligheten för er att få disponera hela anläggningen för er själva om ni så önskar.

Gården har flera konferensutrymmen där det största rymmer upp till 70 personer beroende på konferensmöblering. Naturligtvis finns allt för konferens från pennor till projektor och WiFi. Matsedeln utformas i samråd med beställaren, kanske med någon lokal specialitet? Kontakta anläggningen för skräddarsydda paket som passar er.

Fjällstationen ligger vackert beläget mitt i Hemavan med Centrumbacken och det nya barnskidområdet precis utanför knuten. Det är också nära till Bayhill köpcenter med butiker och café i samt till ett flertal restauranger, skiduthyrning, badhus, bussar och flygplats. Läget en bit upp på fjällsluttningen ger en magnifik utsikt över fjällen vare sig man sitter i matsalen, brasrummet eller i något annat gemenskapsrum. I huset finns även ett vackert kapell för allt från andakt till gudstjänst och vigsel. Gården har 92 bäddar som är fördelade på 52 stycken i huvudbyggnaden och 40 stycken i annexet. På anläggningen finns också bastu med duschar och relax, vallabod, gratis WiFi samt flera större torkrum om inte torkskåpen vid rummen skulle räcka.

I huvudbyggnaden finns 13 rymliga och unikt utsmyckade fyrbäddsrum med våningssängar där den nedersta sängen är en dubbelsäng med resårbotten.
Toalett, dusch och torkskåp delar man med rummet bredvid.

Annexet erbjuder ett enklare boende till ett lägre pris. De 10 rummen är mindre än i huvudbyggnaden, och gemensamma duschar och toaletter finns i annexets bägge kortsidor, där även torkrummen är placerade. Alla rum är fyrbäddsrum. I mitten av byggnaden finns ett uppehållsrum och ett självhushållskök.

Fjällstationen är anpassad särskilt med avseende på rörelsehinder.
Huvudbyggnadens tre våningar nås enkelt med hiss och man kan med rullstol rulla rakt in från parkeringen. Vi erbjuder även uthyrning av skicart och sitski samt har en egen instruktör. Viss hänsyn till synskadade togs även när huset byggdes