Foto 2014-08-23 08 35 56 copy.jpg
Timmerkåtan-Bad.jpg
Foto-2014-09-12-07-40-29.jpg
IMG_2543.jpg
IMG_5442.jpg
Se & göra Grupp & konferens Konferensanläggningar

Timmerkåtan

Timmerkåtan i Hemavan är den stora upplevelsen för den lilla gruppen. Att samlas runt god mat, roliga aktiviteter och meningsfulla samtal i en unik miljö, skapar sammanhållning.

Timmerkåtan ligger ett stenkast på flygplatsen i Hemavan. Om ni är ett sällskap som anländer med flyg på vintern kan vi hämta er med skoterkälke från flyget eller från centrum.

På vintern är det ett perfekt utflyktsmål för skoteråkare och man når enkelt Timmerkåtan från både Tärnaby och Kittelfjäll på skoter.

Är det bara festen ni vill åt så kan upp till cirka 50 personer ha riktigt roligt vid ett och samma tillfälle. Som sällskap anländer ni alltid till en uppvärmd Timmerkåta.

Om ni anländer på dagen kanske en aktivitet eller teambuildingövning väntar eller så glider hela sällskapet ner i ett uppvärmt vildmarksbad med tillhörande bastu. Vatten pumpar vi upp från Umeälv och bastun är självklart vedeldad.

Har ni önskemål på aktiviteter så kan vi paketera ihop en upplevelse åt er. Allt från fiske, skoter till downhill-cykling och helikopterskidåkning.

När middagen stundar så kan vi antingen erbjuda mat från de bästa restaurangerna i Hemavan. Om ni vill göra middagen till en upplevelse så skapar vi en skräddarsydd aktivitet för er. Det kan antingen vara en kock som tillagar maten med er i Timmerkåtan eller att ni bjuds på samisk afton.

När det är dags att gå och sova så fäller ni ner sängarna som är fasthakade med kedjor längs efter Timmerkåtans väggar. Hela sällskapet svävar nu i en cirkel runt den öppna elden i mitten. Sovsäck och sovsäckslakan ingår när man hyr Timmerkåtan och självklart ved.

Timmerkåtan har plats för 60 ätande gäster och bäddar för 10 personer.