restaurang virisen.jpg
frukostfoto marianne lindgren.jpg
gourmemedlammfoto marianne lindgren.jpg
restaurangvirisenfotomariannelindgren.jpg
rodingterinn.jpg
aggfotomarianne lindgren.jpg
Se & göra Äta Restaurang

Virisen Lappland

Lamm, älg, ren, röding, öring, ripa, orre, tjäder, svamp och bär är råvaror som restaurangen i Virisen jobbar med. De är unika och kommer från den egna gården eller den nära omgivningen som Hemavan Tärnaby området. Förboka i god tid för det allra bästa utbudet. Köksmästare är Gunilla Olofsson och restaurangen är omnämnd i White Guide.

Fjällbonde med egen restaurang, lamm, nöt, vilt och fisk.Restaurangen ligger 5 mil sydost om Tärnaby och du tar dig dit med bil eller skoter. Du måste komma ihåg att förboka ditt besök.

Egen lammproduktion
Virisen föder upp lamm av raserna Gotlandsfår och Gestrikefår, fåren betar av ca 20 ha mark runt gården varje sommar, lammen slaktas på hösten och har då fått en härlig smak av fjällets alla örter och starka ben, skinnen förädlas till mysiga babyskinn eller dekorationsskinn och säljs i vår gårdsbutik.

Gårdens lamm och råvaror från fjäll skog och sjö är basen i menyerna, allt lagas från grunden för att ge dig en gastronomisk upplevelse och ett kärt matminne.